Duinen

de mooiste en hoogste duinen…

De Schoorlse duinen

Ongeveer twee kilometer van het park beginnen de bekende Schoorlse duinen. Het uitgestrekte duingebied van Schoorl behoort tot de mooiste van Nederland. Nergens zijn de duinen breder en hoger. Op sommige plekken zijn ze wel vijf kilometer breed. Het is klimmen en dalen over de paden. Langs vogelrijke bossen, open heide en golvende duinen. De Schoorlse Duinen zijn geliefd bij fietsers, ruiters en skaters. Maar ook voor de rustzoeker zijn er voldoende mogelijkheden.

Het hele jaar genieten…

De Schoorlse Duinen zijn in alle seizoenen prachtig. In de winter, als de rijp op de takken ligt, is het er betoverend stil. In de lente laten de vele vogels flink van zich horen. Zoals de fazant en de zeer zeldzame nachtzwaluw. In juni en juli staan tienduizenden dennenorchissen in bloei. Een tapijt van kleine witte orchideeën. In augustus kleurt de heide prachtig paars. En in de herfst groeien er ruim 800 soorten paddenstoelen.

Het klimduin

Het klimduin kun je de grootste attractie van Schoorl noemen. Het is 51 meter hoog en ligt in het centrum van Schoorl. Bovengekomen op het klimduin kun je genieten van het prachtige uitzicht, om vervolgens heerlijk naar beneden te rennen of te rollen. Aan de voet van het klimduin zijn verschillende restaurants en terrassen om weer even lekker bij te komen.


Terug