Schoorl en Bergen

er is altijd iets te beleven…

In de directe omgeving van het park bevinden zich Schoorl en Bergen. Naast de uitgestrekte natuur staan deze dorpen bekend om hun gezellige dorpskernen. Er zijn brede lanen met veel groen en grote woningen vlakbij de natuur.

Cultuur

Sinds begin 1900 is Bergen een dorp voor kunstenaars. Nog steeds zijn er veel kunstenaars woonachtig, die hun werk tentoonstellen in de galerieën of het kunstenaarscentrum. ’s Zomers vinden er kunst- en artistieke markten plaats en in oktober het evenement de Kunsttiendaagse. In juli staat Holland Music Sessions geprogrammeerd, met vele avondconcerten door jong internationaal muzikaal talent.

Shoppen

Winkelen… voor sommige een noodzaak, voor velen echter een heerlijke manier om vrije tijd door te brengen. Van shoppen in een historische setting tot moderne winkelcentra. Schoorl Bergen en Alkmaar hebben het allemaal. Niet voor niets staat Alkmaar al jaren in de top 10 van Nederlands leukste winkelsteden! Maar Bergen en Schoorl doen hier zeker niet onder.

Terrassen en restaurants

U vindt hier alles voor een gezellige dag uit. Van een snackbar tot een sterren restaurant, waar u ook voor kiest, vakmanschap en gastvrijheid staat hoog in het vaandel. U heeft keuze uit de vele aanwezige zonnige terrassen. Maar ook het aanbod aan restaurants is zeer gevarieerd.


Terug